Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Frikadel Smoor
Gestoofde gehaktballetjes in ketjap
Ingrediënten:
- 500 gr. rundergehakt
- 1 ui
- 1 ei
- 2 tenen knoflook
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel zwarte peper
- 2 theelepels nootmuskaat
- 3 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels olie
- zout
Bereiding:
Pel de ui, snipper het fijn en pers de knoflook. Kneed het gehakt met de ui, knoflook, ei, paneermeel, wat zout, peper en nootmuskaat goed door elkaar. Maak niet al te grote balletjes van het gehaktmengsel. Verhit de olie in een pan en bak hierin de balletjes snel rondom bruin. Voeg 1 dl. water en de ketjap toe. Breng het geheel aan de kook. Doe het vuur lager, leg de deksel op de pan en laat de gehaktballetjes ca. 20 min. zachtjes stoven tot ze gaar zijn.
Frikadel Smoor