Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Onde-Onde

Gefrituurde sesambollen met een zoete vulling


IngrediŽnten:

- 125 gr. kacang hijau
- 1,5 schijfje gula djawa
- sesamzaadjes
- water
- snufje zout
- olie om te frituren

Deeg:

- 250 gr. ketanmeel
- 1,5 dl. water
- 2 eieren
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- halve theelepel zout

Bereiding:

Was de kacang hijau. Doe het in een pan met zoveel water dat het net onder staat, voeg wat zout toe en kook het gaar. Op het laatst even erbij blijven en roer totdat bijna al het water is verdampt. Rasp de gula djawa en spatel het door de kacang hijau tot het een smeuÔge massa is. Als het iets te droog is geworden kun je een beetje water toevoegen. Laat de vulling afkoelen en maak ondertussen het deeg.

Roer voor het deeg alles door elkaar. Maak eerst een wat slap deeg. Als het te droog wordt doe je er wat water bij. Doe dit in een pan en laat het op klein vuur in ca. 10 min. al roerend gaar worden. Haal het van het vuur en laat het afkoelen.

Doe het sesamzaad in een diep bord. Vet je handen met een beetje olie in en maak een deegbolletje. Druk er een gaatje in met je vinger en vul dit met wat kacang hijau. Maak het bolletje dicht, rol het tussen je handen en daarna door de sesam. Druk het goed door de zaadjes en schud het overtollige er af. Verhit de olie en frituur de onde-onde goudbruin. De olie mag niet te heet zijn, anders wordt de sesam bitter.

Onde-Onde
Download het recept
Moment geduld!