Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Betawi

Pittige kipfilet in een ketjapsaus

Ayam Betawi | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 300 gr. kipfilet
- 100 gr. bloem
- 7 sjalotten
- 7 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 7 rawits
- 1 theelepel witte peper
- 2 theelepels trassi
- 2 theelepels ketumbar
- 1 eetlepel gula djawa
- 7 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel limoensap
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Pel de sjalotjes en knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Verwijder de steeltjes van de lomboks en rawits en snijd de pepers fijn. Wrijf de helft van de knoflook in een vijzel fijn en wrijf hiermee de stukjes kip in. Wrijf de lomboks en de rawits in de vijzel fijn. Vermeng de bloem met peper en zout naar smaak. Wentel de kipplakjes erdoor en schud deze in een zeef uit om de overtollige bloem te verwijderen.

Verhit een laagje olie in een wok en bak de kip in porties in ca. 5 min. rondom bruin en gaar. Giet de olie op 3 eetlepels na uit de wok. Verhit de olie en smoor de sjalotjes en de overige knoflook voor ca. 2 min. Doe de lombok-rawitpasta, trassi en ketumbar erbij en roerbak ca. 2 min. Voeg de gula djawa en ketjap toe en roer alles door elkaar tot het een dikke saus is. Schep de kip en het limoensap erdoor.

Ayam Betawi