Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bumbu Bali

Kip gestoofd in tomatensaus


Ingrediënten:

- 4 kippenbouten of 8 drumsticks
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blik ontvelde tomaten
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel gula djawa
- 1 theelepel djahe
- 1 theelepel trassi
- 3 eetlepels ketjap asin
- 5 dl. kippenbouillon
- 1 dl. dikke santen
- zout
- peper
- olie
- koriander of peterselie

Bereiding:

Snijd de tomaten fijn. De stukken kip bestrooien met zout en peper. Bak het bruin en iets krokant in de olie. De kip laten uitlekken en warm houden. De uien en knoflook hakken en samen met de sambal en knoflook 3 min. in 3 eetlepels olie fruiten. De tomatenpuree erdoor roeren en enkele min. laten bakken. Nu de suiker, djahe, trassi en ketjap erbij. Vervolgens de kippenbouillon toevoegen. Eventueel op smaak maken met nog wat zout en peper. Laat de saus 10 min. zachtjes koken. Voeg de stukken kip toe en laat het zachtjes gaar stoven. Voeg de gehakte tomaten en de santen toe en laat nog enkele minuten koken. Garneer met koriander of peterselie.

Ayam Bumbu Bali