Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Lilit

Visballetjes gespiest aan serehstengels

Sateh Lilit | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Jan


Ingrediënten:

- 250 gr. visfilet
- 250 gr. garnalen
- 5 daun djeruk purut
- 100 gr. geraspte kokos
- 3 eetlepels gesmolten gula djawa
- 15 serehstengels
- zout

Bumbu:

- 2 theelepels zwarte peper
- 5 rawits
- 3 cm. kunyit

Bereiding:

Schil de kunyit en hak het klein. Snijd de rawits in ringetjes. Maal de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Hak de visfilets en garnalen fijn. Snijd de daun djeruk purut ragfijn. Vermeng de vis en de garnalen met de bumbu, zout naar smaak, daun djeruk purut, geraspte kokos en de gula djawa tot het een compact mengsel is. Vorm van deze massa kleine balletjes, ca. 1 eetlepel en kneed ze aan de punten van de serehstengels. Rooster de satehs boven een houtskoolvuurtje in ca. 5 min. rondom gaar en lichtbruin.

Sateh Lilit