Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sayur Menir
Gekookte spinazie in kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. spinazie
- 3 sjalotjes
- 1 theelepel gula djawa
- 5 dl. santen
- 3 kemirienoten
- 1,5 theelepel taoco
- 2 daun salam
- beetje zout
Bereiding:
Was de spinazie en laat het uitlekken. Snipper de sjalotjes fijn. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan en wrijf ze fijn in de vijzel. Verwarm de santen en laat de spinazie hierin even koken, voeg daarna de kruiden en gesnipperde sjalotjes toe. Als de spinazie gaar is de kemirie toevoegen om het geheel te binden, je kunt ook mais meekoken om te binden. Verwijder de daun salam voor het serveren.
Sayur Menir