De nieuwste recepten
Basisrecepten
Loempia Saus Pedis
Voorgerechten
Soto Sokuraja
Sop Bihun Dua
Soto Daging Madura
Basisgerechten
Mie Kopyok Semarang
Bijgerechten
Tahu Isi Oncom
Asem Manis Tempeh Dua
Tongseng Ayam Tiga
Pindang Telor Masak Kecap
Tv snacks
Lemper Ayam
Ontvang recepten in je e-mail!
Sayur Menir
Gekookte spinazie in kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. spinazie
- 3 sjalotjes
- 1 theelepel gula djawa
- 5 dl. santen
- 3 kemirienoten
- 1,5 theelepel taoco
- 2 daun salam
- beetje zout
Bereiding:
Was de spinazie en laat het uitlekken. Snipper de sjalotjes fijn. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan en wrijf ze fijn in de vijzel. Verwarm de santen en laat de spinazie hierin even koken, voeg daarna de kruiden en gesnipperde sjalotjes toe. Als de spinazie gaar is de kemirie toevoegen om het geheel te binden, je kunt ook mais meekoken om te binden. Verwijder de daun salam voor het serveren.
download