Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tempeh Pedis

Gestoofde tempeh in pittige saus


Ingrediënten:

- 1 tempeh
- 1 dl. olie
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 groene lombok
- 1 schijfje laos
- 1 kemirienoot
- 1 daun salam
- 1 serehstengel
- 1 theelepel asem
- mespunt zout

Bereiding:

Snijd de tempeh in blokjes. Verhit de olie in de wok en bak de blokjes tempeh rondom bruin. Schep de blokjes tempeh uit de pan en laat ze uitlekken. Snipper de uien en knoflook fijn en snijd de lomboks in schuine ringen. Maak de uien, knoflook, rode lomboks, laos en kemirienoot fijn in een vijzel.

Giet de olie op 2 eetlepels na uit de pan en fruit de uienmassa goudbruin. Voeg de daun salam, serehstengel, asem, het zout en een scheutje water toe en laat de saus even aan de kook komen. Doe de tempeh en de groene lombok ringen in de saus en laat dit ca. 15 min. zachtjes stoven in de saus met de deksel op de pan.

Tempeh Pedis