Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Bumbu Dendeng

Gemarineerde, gebakken garnalen uit de wok


Ingrediënten:

- 500 gr. gepelde garnalen
- 4 theelepels ketumbar
- 3 teentjes knoflook
- 4 theelepels ketjap manis
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 theelepel djahe
- 4 theelepels gula djawa
- zout naar smaak
- 1 theelepel laos
- olie

Bereiding:

Maal de ketumbar fijn in de vijzel. Pers de teentjes knoflook en meng dit in een kom met de rest van de ingredienten behalve de olie. Roer alles goed door en laat de garnalen ca. 1 uur marineren. Verhit de olie in de wok en bak hierin de garnalen gaar. Je kunt deze marinade ook gebruiken voor ongepelde garnalen, laat ze er dan langer in liggen.

Udang Bumbu Dendeng