Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Udang Bumbu Dendeng
Gemarineerde, gebakken garnalen uit de wok
Ingrediënten:
- 500 gr. gepelde garnalen
- 4 theelepels ketumbar
- 3 teentjes knoflook
- 4 theelepels ketjap manis
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 theelepel djahe
- 4 theelepels gula djawa
- zout naar smaak
- 1 theelepel laos
- olie
Bereiding:
Maal de ketumbar fijn in de vijzel. Pers de teentjes knoflook en meng dit in een kom met de rest van de ingredienten behalve de olie. Roer alles goed door en laat de garnalen ca. 1 uur marineren. Verhit de olie in de wok en bak hierin de garnalen gaar. Je kunt deze marinade ook gebruiken voor ongepelde garnalen, laat ze er dan langer in liggen.
Udang Bumbu Dendeng