Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kentang Balado

Gefrituurde, hete aardappelschijfjes

Kentang Balado | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 400 gr. aardappels
- 3 lomboks
- olie

Bumbu:

- 4 sjalotten
- 6 lomboks
- 2 rawits
- halve tomaat
- zout naar smaak
- 1 eetlepel suiker

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Was ze en laat even in water staan. Snijd 3 lomboks over de lengte in reepjes en bak ze even in wat olie. Droog de aardappelschijfjes en frituur ze goudbruin in hete olie. Snijd voor de bumbu de sjalotjes, lomboks en rawits fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Maal de bumbu tot een pasta en fruit dit in olie tot het gaat geuren. Voeg de aardappels en de gebakken lomboks toe. Schep het geheel goed door elkaar.

Kentang Balado