Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Lapis Pandan Coklat

Groene gestoomde cake in laagjes met chocolade hagelslag

Kue Lapis Pandan Coklat | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 200 gr. suiker
- 120 gr. bloem
- 75 gr. margarine
- 20 gr. maïzena
- 2,5 dl. eiwit
- 1 dl. gecondenseerde melk
- halve eetlepel ovalett
- 1 theelepel pandanpasta
- halve theelepel bakpoeder
- halve theelepel zout
- chocolade hagelslag

Bereiding:

Zeef de bloem met de maïzena en het bakpoeder in een kom. Laat de margarine smelten. Mix de eiwitten en voeg het zout en beetje bij beetje de suiker toe en mix de eiwitten helemaal stijf. Roer de gecondenseerde melk en de ovalett door de eiwitten en roer daarna het bloemmengsel er door. Voeg de vloeibare margarine en pandanpasta toe en roer het geheel tot een glad beslag. Vet een vorm in met margarine en breng een stoompan aan de kook. Schenk een laagje beslag in de vorm en stoom het laagje 5 min. Strooi wat hagelslag op de gestoomde laag, schenk hierop weer een laag beslag en stoom opnieuw voor 5 min. Ga zo door tot het beslag op is en stoom de gehele cake in 30 min. gaar.

Kue Lapis Pandan Coklat