Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Tempeh Peteh

Gebakken tempeh met zoute visjes en petehbonen


Ingrediënten:

- 1 blok tempeh
- 50 gr. ikan teri
- 50 ml. water
- 10 petehbonen
- 5 sjalotten
- 5 rode lomboks
- daun kemangi
- trassi naar smaak
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- suiker naar smaak

Bereiding:

Snijd de tempeh in dunne reepjes en frituur ze goudbruin. Bak de ikan teri goudbruin en laat alles goed uitlekken. Snijd de sjalotten en de lomboks in ringen en fruit dit met de trassi tot het gaat geuren. Voeg de petehbonen en het water toe en stoof tot het water is verdampt. Breng het geheel op smaak met peper, suiker en zout. Snijd de daun kemangi fijn en roer dit met de tempeh en de ikan teri door de sjalotten.

Sambal Goreng Tempeh Peteh