De nieuwste recepten
Basisgerechten
Mie Goreng Dua
Bijgerechten
Opor Ayam Panggang
Gado-Gado Lima
Gulai Nangka
Ayam Bakar Smoor
Tempeh Cabe Hijau Taoco
Sotong Bakar Percik
Sambal Kukus Terong
Tahu Goreng Bumbu Kuning Dua
Tv snacks
Tempeh Goreng Panir
Ontvang recepten in je e-mail!
Acar Tauge
Zoet/zure tauge
Ingrediënten:
- 200 gr. tauge
- 2 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 1 lombok
- 1 limoen
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel gula djawa
- korianderblaadjes
Bereiding:
Snijd de sjalotten heel fijn en pers de knoflook uit. Snijd de lombok in smalle ringen en meng dit met de azijn en de geraspte gula djawa. Blancheer de tauge in heet water en laat het uitlekken. Doe de tauge in een schaal en giet het azijnmengsel er over heen. Pers de limoen uit en giet het sap over de acar. Strooi de koriander er over en meng alles goed door elkaar. Laat de acar enkele uren in de koelkast staan, schep regelmatig om zodat de smaken goed kunnen combineren.
download