Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Martabak Manis Dua

Dubbelgeklapte koek met kaas, pinda's en hagelslag

Martabak Manis Dua | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 230 gr. zelfrijzend bakmeel
- 20 gr. tapiocameel
- 375 ml. warme santen
- 150 gr. suiker
- 2 eieren
- 1 zakje droge gist
- 1 theelepel bakpoeder
- zout

Vulling:

- gecondenseerde melk
- suiker
- hagelslag
- geraspte kaas
- gestampte pinda's
- boter

Bereiding:

Meng de meelsoorten met de suiker en het zout. Verwarm de santen (of gewone melk) en roer de gist er door. Roer dit door het meel en mix dan de eieren één voor één er door. Bedek de kom met een natte theedoek en laat het deeg op een warme plek 30 min. rijzen. Leg een (glazen) deksel op de pan en bak op laag vuur een dikke pannenkoek aan één kant bruin. Bestrooi de ongebakken kant met wat suiker en laat de koek nog even doorbakken. Leg de koek op een broodplank en smeer de koek in met wat boter. Bestrooi de koek met kaas, pinda's, hagelslag en gecondenseerde melk. Klap de koek dubbel, bestrijk hem met wat boter en snijd hem in stukken.

Martabak Manis Dua