Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pangsit Mie

Eiermie met kip, varkensvlees en Won Ton ballen

Pangsit Mie | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1,5 kipfilet
- 2 speklapjes
- 2 pakken eiermie
- 2 uien
- 5 tenen knoflook
- bosje bieslook
- bosui
- 1 prei
- olie
- ketjap asin
- ve-tsin
- peper
- halve theelepel sesamolie
- sojasaus
- arak
- gebakken uitjes
- 8 Won Ton ballen

Bereiding:

De mie koken en in een vergiet doen. Doe de olie, ketjap asin, ve-tsin, peper, zout, sesamolie en de sojasaus in een kom en meng dit met de gekookte mie. Houd dit even apart. Snijd de kipfilet en speklapjes in kleine dobbelsteentjes en kook dit in 7,5 dl. water gaar. Kook ook de Won Ton ballen in water gaar tot ze gaan drijven. Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de bosui fijn en snijd de prei klein. Fruit de ui, knoflook, bosui en prei in wat olie. Voeg de kip en varkensvlees toe. Voeg dan naar smaak de arak (rijstwijn), ketjap asin, peper, sesamolie, heel klein scheutje azijn, ve-tsin, zout, sojasaus en wat kookvocht van het vlees toe.

Verdeel de mie over borden. Dan daarboven op de kip en het varkensvlees. Strooi hier overheen de gesnipperde bieslook en gebakken uitjes. Als laatste doe je 2 gekookte Won Ton ballen p/p op het bord.

Pangsit Mie