Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Basa Dua

Gestoofd rundvlees met appelstroop


Ingrediënten:

- 400 gr. runderlappen
- 1 grote ui
- 6 tenen knoflook
- 2 lomboks
- 1 theelepel asem
- 1 theelepel laos
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1,5 eetlepel appelstroop
- 1 theelepel aromat
- knikker trassi
- 3 daun salam
- 1 bouillontablet
- olie

Bereiding:

Snijd het vlees in kleine blokjes. Ui, knoflook en lomboks fijnsnijden. Trassi in 1 eetlepel water fijnmaken. De ui, knoflook, laos en salam in olie fruiten, als dit lichtbruin is de lomboks en trassi toevoegen. Laat nu het vlees in dit mengsel dichtschroeien. Voeg de aromat, bouillon, asem, ketjap en stroop toe. Stoof hierin het vlees zachtjes tot het gaar en bijna droog is.

Sambal Goreng Basa Dua