Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Telor Petis
Eieren in kruidige saus met garnalenpasta
Ingrediënten:
- 4 hardgekookte eieren
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal trassi
- 1 theelepel laos
- 2 theelepels bruine suiker
- 1,5 eetlepel petis udang
- 1 theelepel serehpoeder
- 2 daun salam
- 2 eetlepels citroensap
- 25 gr. santen, blok
Bereiding:
Snipper de ui en knoflook. Maal de ui, knoflook, sambal, laos, suiker en petis tot een pasta in de vijzel. Fruit dit mengsel in hete olie even aan. Giet er 2,5 dl. water bij en voeg de santen toe. Laat dit onder goed roeren smelten. Voeg er het citroensap en de daun salam aan toe. Laat het sausje op een laag vuurtje 10 min. sudderen. Pel de eieren en snijd ze in tweeen. Leg ze in de saus en laat ze daarin opwarmen. Schep ze een paar maal om.
Telor Petis