Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Gandul

Witte rijst met gestoofd rundvlees in kokosmelk


Ingrediënten:

- 500 gr. rundvlees
- 6 dl. santen
- 1 daun salam
- 2 cm. laos
- 1 serehstengel
- olie
- gekookte rijst
- bananenblad

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 2 lomboks
- 1 cm. kencur
- 1 keluwak
- kwart theelepel djinten
- kwart theelepel ketumbar
- halve theelepel peper
- zout

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes, rasp de laos en snipper het witte deel van de serehstengel heel fijn. Snipper de sjalotten, knoflook en lomboks. Schil de kencur en snijd het fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit dit samen met de daun salam, sereh en laos tot de geuren vrijkomen. Voeg het vlees toe en bak tot het van kleur verandert. Giet de santen er bij en kook op een laag vuur tot het vlees gaar is en de saus is ingedikt. Knip een stuk bananenblad zo groot dat het je bord bedekt. Leg hierop wat witte rijst en wat vlees met flink wat saus. Direct serveren.

Nasi Gandul