Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bakso Bandung

Balletjes van rundvlees in kippenbouillon

Bakso Bandung | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 250 gr. rundvlees
- 100 gr. tapiocameel
- 25 ml. water
- 2 teentjes knoflook
- halve eetlepel zout
- kwart theelepel peper

bouillon:

- 7,5 dl. kippenbouillon
- 1 lente-ui
- 1 theelepel zout
- halve theelepel peper

Bereiding:

Pel de knoflook en pers ze uit. Snipper de lente-ui fijn. Snijd het vlees zo fijn dat je een gehakt hebt of maal het fijn in de blender. Meng het gehakt met de tapiocameel, zout, knoflook en peper. Voeg het water toe tijdens het kneden tot het soepel aanvoelt, vorm hier balletjes van.

Breng voldoende water in een pan aan de kook en zet het vuur zacht, maar laat het water zachtjes borrelen. Doe de balletjes 1 voor 1 in het water en laat ze ca. 10 min. koken. Breng ondertussen de bouillon aan de kook en maak het op smaak met peper en zout. Doe de gehaktballen over in de bouillon en laat ze hierin verder koken tot ze gaar zijn. Zet het vuur uit en garneer de bouillon met de lente-ui.

Bakso Bandung