Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Goreng Kecombrang

Krokant gebakken, gestoofde kip in kokosmelk


Ingrediënten:

- 1 kip
- 4 dl. santen
- 1 kecombrang
- 1 daun salam
- 2 serehstengels
- 2 cm. laos
- 1,5 theelepel zout
- 1 theelepel gula merah
- 2 eetlepels asemwater
- olie om te frituren

Bumbu:

- 10 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 3 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- halve eetlepel ketumbar
- kwart theelepel djinten

Bereiding:

Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de kecombrang fijn. Verwijder de harde stukken van de serehstengels en kneus ze. Schil de djahe en rasp het fijn. Rooster de kemirienoten en kunyit in een droge koekenpan. Snijd dan alle ingredienten voor de bumbu fijn en maal het tot een pasta in de vijzel.

Breng de santen aan de kook en voeg de bumbu, kecombrang, daun salam, serehstengels, laos, zout, gula merah, asemwater en de kip toe. Roer de santen en breng het geheel weer aan de kook. Zet het vuur zacht en kook tot de saus volledig is verdampt, wel af en toe roeren. Verhit de olie en frituur de kip op matig vuur gaar.

Ayam Goreng Kecombrang