Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Goreng Almond

Kipfilets met een krokant amandellaagje


Ingrediënten:

- 4 kipfilets
- 400 gr. geschaafde amandelen
- 4 eetlepels bloem
- 2 eiwitten
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel peper
- 2 theelepels zout
- olie

Saus:

- 4 dl. water
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode lombok
- 1 theelepel kristalsuiker
- 4 eetlepels tomatensaus
- 2 theelepels maïzena

Bereiding:

Snijd de filets bijna doormidden en sla ze daarna plat. Bestrooi ze met zout, peper en citroensap en laat ze een half uur marineren. Pers voor de saus de knoflook, snijd de lombok zo klein mogelijk en los de maïzena op in een beetje water. Kook alle ingrediënten voor de saus en bind het met het maïzenapapje. Meng het amandelschaafsel met de bloem. Klop de eiwitten een beetje los, haal de filets door het eiwit en daarna door het bloemmengsel. Zorg dat de filets goed bedekt zijn. Laat de filets een paar min. rusten om een beetje op te drogen en bak ze daarna in hete olie mooi bruin en krokant. Serveer de saus er apart bij.

Ayam Goreng Almond