Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bakso Ikan Tenggiri

Visballetjes van makreel in bouillon


Ingrediënten:

- 300 gr. makreel
- 200 gr. ijsblokjes
- 175 gr. sagomeel
- 1 ltr. water
- 1 lente-ui
- 2 eetlepels bawang goreng
- selderie
- sambal lampung
- zout
- peper

bouillon:

- 3 teentjes knoflook
- 2,5 dl. kippenbouillon
- 1 theelepel zout
- halve theelepel peper

Bereiding:

Snijd de selderie en lente-ui fijn. Breng het water aan de kook. Maak de makreel schoon en maal het vlees met de ijsblokjes in de keukenmachine. Voeg het sagomeel toe en meng dit goed door het vismengsel. Roer de bawang goreng, zout en peper door het vismengsel. Vorm balletjes van het gehakt en kook ze in het water gaar. Laat ze in ijswater 10 min. afkoelen en daarna goed uitlekken. Snijd de knoflook in plakjes en fruit die in wat olie tot de geuren vrijkomen. Voeg de kippenbouillon toe, breng het aan de kook en doe de visballetjes er bij. Bestrooi het geheel met selderie en lente-ui en serveer met bijv. sambal lampung.

Bakso Ikan Tenggiri