Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cakalang Pedis

Zeer pittige gestreepte tonijn met citroenbasilicum


Ingrediënten:

- 500 gr. gestreepte tonijn
- 1 limoen
- 2 serehstengels
- 5 daun djeruk purut
- 2 cm. laos
- 3 cm. djahe
- 1 bosje kemangi
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 8 rode lomboks
- 7 rode rawits
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel trassi
- suiker

Bereiding:

Pers de limoen uit, rits de blaadjes van de takjes van de kemangi en kneus de sereh, laos en djahe. Snipper de sjalotjes, lomboks en rawits en maal de bumbu in de vijzel tot een pasta. Snijd de tonijn in blokjes. Verhit de olie en fruit de bumbu samen met de djahe, laos, sereh en daun djeruk purut tot het gaat geuren. Voeg de tonijn toe en bak het even mee. Voeg de kemangi en het limoensap toe en bak totdat de tonijn gaar is.

Cakalang Pedis