Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Cakalang Pedis
Zeer pittige gestreepte tonijn met citroenbasilicum
Ingrediënten:
- 500 gr. gestreepte tonijn
- 1 limoen
- 2 serehstengels
- 5 daun djeruk purut
- 2 cm. laos
- 3 cm. djahe
- 1 bosje kemangi
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 8 rode lomboks
- 7 rode rawits
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel trassi
- suiker
Bereiding:
Pers de limoen uit, rits de blaadjes van de takjes van de kemangi en kneus de sereh, laos en djahe. Snipper de sjalotjes, lomboks en rawits en maal de bumbu in de vijzel tot een pasta. Snijd de tonijn in blokjes. Verhit de olie en fruit de bumbu samen met de djahe, laos, sereh en daun djeruk purut tot het gaat geuren. Voeg de tonijn toe en bak het even mee. Voeg de kemangi en het limoensap toe en bak totdat de tonijn gaar is.
Cakalang Pedis