Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bakwan Surabaya

Mie met gevulde vleespakketjes en gehaktballetjes


Ingrediënten:

- 200 gr. runderlappen
- 1 bos lente-ui
- 1 bos selderie
- 8 pangsitvellen
- 200 gr. gekookte mie
- 6 gehaktballen
- 2 koppen kippenbouillon
- zout
- peper

Voor de bumbu:

- 6 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 1 bos lente-ui
- 1 bos selderie

Bereiding:

Snijd de lente-uien en de selderie fijn. Hak het vlees fijn samen met de ingredienten voor de bumbu. Voeg peper en zout toe en meng het geheel goed. Neem een pangsitvel, doe er een halve eetlepel vulsel op en vouw het zo samen dat de kanten boven bij elkaar komen. Ga door tot alle pangsitvellen en vulsel verbruikt zijn. Bak de bakwan in ruim olie tot ze gaar en bruin zijn. Laat ze uitlekken. Kook de gehaktballetjes samen met de kippenbouillon, kruid met zout en peper. Doe er even later de gekookte mie en de reeds gebakken bakwan bij. Dien warm op met gesneden bosui en selderie en bestrooi met gebakken ui.

Bakwan Surabaya