Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pastei Ayam

Gefrituurde pasteitjes met kip en groenten


Ingrediënten:

- 1 kg. bloem
- 2 eidooiers
- 200 gr. margarine
- 1 kop water

Vulling:

- 1 kip
- diepvries doperwten
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- peper
- zout
- suiker
- bouillonblokje
- wortels
- olie

Bereiding:

Kook de kip totdat deze gaar is, uitbenen en in kleine stukjes snijden. Ui en knoflook fijn snijden, deze samen met de worteltjes bakken. Als de worteltjes half gaar zijn dan de kip en een bouillonblokje er bij doen. Op smaak brengen met peper, zout, twee theelepels suiker. Als laatste de doperwten erbij doen.

Kneed alle ingredienten voor het deeg stevig door elkaar. Het deeg dun (3 mm.) uitrollen en rondjes van ca. 10 cm. doorsnede uitdrukken. Neem een rondje in de hand, doe er wat van de vulling in, sla het rondje dubbel en druk met de andere hand de rand goed dicht. Druk de rand met de vork extra aan. Bak de pasteitjes in niet te hete olie goudbruin. Serveer warm.

Pastei Ayam