Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Buncis Lima

Snijbonen in een kruidige kokossaus


Ingrediënten:

- 250 gr. snijbonen
- 2 eetlepels olie
- 25 gr. santen, blok
- 1 theelepel gula djawa

Kruiden:

- 1 kleine ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal trassi
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 dl. bouillon
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel asem

Bereiding:

Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de snijbonen in stukjes. Wrijf de ui, knoflook, sambal en laos met zout tot een pasta. Fruit de pasta in de olie tot de uien geel zijn. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe. Doe de boontjes er bij en stoof ze bijna gaar. Voeg de santen, asem en de gula djawa toe en stoof nog een paar min. De boontjes mogen niet te gaar worden.

Sambal Goreng Buncis Lima