Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Soto Kambing

Soep van geitenvlees met lontong en tauge


Ingrediënten:

- 500 gr. geitenvlees
- 100 gr. tauge
- 200 gr. lontong
- 2 ltr. water
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- versgemalen peper
- 1 theelepel zout
- 1,5 eetlepel olie
- 4 eetlepels selderie
- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 3 cm. laos
- 4 cm. djahe
- 3 cm. kunyit

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes en kook dit zachtjes met het water voor ca. 2 uur. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Schil de laos, djahe en kunyit en snijd ze in kleine stukjes. Kneus de serehstengel. Wrijf de sjalotten, knoflook, laos, djahe, kunyit fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit hier de pasta in samen met de sereh voor 3 min. Voeg dit daarna met de daun salam, zout en peper bij de bouillon. Laat dit nog 10 min. zachtjes stoven. Blancheer de tauge kort en snijd de lontong in blokjes. Verdeel de tauge, lontong en de selderie over een aantal soepkommen en schenk de soep er over.

Soto Kambing