Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sumpia

Gefrituurde gehaktrolletjes met garnalen en groente


Ingrediënten:

- 250 gr. rundergehakt
- 50 gr. ebi
- 50 gr. prei
- 50 gr. witte kool
- 1 wortel
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 3 eetlepels arachideolie
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel ketjap asin
- beetje zout
- 2 eetlepels maïzena
- 24 pangsitvelletjes
- olie

Bereiding:

Snipper de uien fijn en pers de knoflook uit. Snijd alle groenten zeer fijn. Verhit de olie en fruit de ui tot het goudbruin is. Schep de knoflook erdoor en voeg de groenten, sambal oelek en de ketjap toe. Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen. Voeg het gehakt en ebi bij het uienmengsel. Voeg wat zout toe. Strooi de maizena erover en meng alles opnieuw. Vorm van het mengsel 24 kleine rolletjes. Leg op elk pangsitvelletje een gehaktrolletje. Bestrijk het onbedekte deel van de velletjes met een kwastje met water. Vouw de velletjes om de rolletjes. Frituur de sumpia's in hete olie goudbruin.

Sumpia