Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tumis Kacang Panjang

Roerbak van kouseband


Ingrediënten:

- 500 gr. kouseband
- 10 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel sereh
- 5 kemirienoten
- half schijfje gula djawa
- 1 dl. water
- 2 tomaten
- 2 theelepels aromat
- 3 daun salam
- 50 ml. olie
- zout

Bereiding:

Maak de kouseband schoon, was het en snijd het in stukjes. Pel de sjalotten en knoflook en snipper ze fijn. Fruit dit in olie. Wrijf de kemirienoten fijn in de vijzel. Voeg de kemirienoten, laos, sereh, salam en gula djawa toe aan de sjalotjes en even laten meefruiten. Voeg dan het water toe. Was de tomaten, snijd deze in stukjes, voeg ze aan het geheel toe en daarna de kouseband. Roer dit alles goed door en maak het op smaak met aromat en eventueel wat zout. Laat het geheel ca. 15 min. op zacht vuur sudderen tot de kouseband beetgaar is. Serveer hierbij witte rijst en geef er stukjes komkommer of tomaat bij.

Tumis Kacang Panjang