Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bakar Berbumbu

Zeer hete, gegrilde kip


Ingrediënten:

- 8 drumsticks
- 2,5 dl. dikke santen
- 5 dl. santen
- 2 serehstengels
- 2 daun djeruk purut
- 7 eetlepels olie
- zout
- suiker
- 3 eetlepels ketjap manis

Bumbu:

- 10 lomboks
- 15 gedroogde pepers
- 10 tenen knoflook
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel ketumbar
- 1 sliertje saffraan
- 1 schijfje laos
- 5 kemirienoten

Bereiding:

Meng de ketjap met 3 eetlepels olie. Week de gedroogde lomboks in lauw water. Kneus de serehstengels. Pof de kemirienoten. Snipper de lomboks en knoflook. Maal de ingredienten voor de bumbu fijn tot je een pasta hebt. Verwarm de olie en fruit de bumbu, sereh en daun djeruk purut tot het gaat geuren. Doe de drumsticks en dunne santen er bij en kook de kip half gaar. Voeg dan de dikke santen toe en stoof de kip hier in gaar totdat de saus is ingedikt. Haal de kip uit de saus en laat het afkoelen. Smeer de kip in met het ketjapmengsel en grill de kip mooi bruin. Houd je niet van heet, gebruik dan minder lomboks.

Ayam Bakar Berbumbu