Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cumi Balado dengan Paprika

Gestoofde inktvis in een zeer hete saus

Cumi Balado dengan Paprika | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 750 gr. inktvis
- 50 gr. daun kemangi
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 1 paprika
- 6 petehbonen
- 100 cc. bouillon
- 1 limoen
- zout

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 7 lomboks
- 10 rawits
- 5 kemirienoten
- 1 schijf djahe
- 1 cm. laos
- halve theelepel kencur
- 2 theelepels kunyit
- zout

Bereiding:

Besprenkel de inktvis met limoen en zout en laat dit 15 min. marineren. Maak de paprika schoon en snijd het in plakjes. Schil de djahe en laos en snijd ze fijn. Snipper de sjalotten, knoflook, lomboks en rawits fijn. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Maal de bumbu in de vijzel en fruit dit samen met sereh (alleen het witte deel), daun salam, djahe en zout. Roer tot de geuren vrijkomen. Paprika en peteh toevoegen en roerbak tot alles geslonken is. Doe de inktvis er bij en voeg een beetje water toe. Roer het geheel goed door en laat het sudderen totdat het water bijna is verdampt. Op het laatst de kemangi toevoegen en goed doorscheppen.

Cumi Balado dengan Paprika