Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rawon Buntut

Ossenstaartsoep met keluwaknoten


Ingrediënten:

- 1 hele ossenstaart
- 3 daun salam
- 2 cm. laos
- 2 serehstengels
- 3 daun djeruk purut
- 2 eetlepels olie
- tauge
- gebakken tempeh
- 4 eieren
- kroepoek
- sambal trassi

Bumbu:

- 7 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. kunyit
- 7 keluwaks
- 5 kemirienoten
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de ossenstaart in stukken. Snijd de laos en sereh zo klein mogelijk. Week de keluwaks in een beetje water. Snipper de sjalotten en knoflook. Schil de kunyit en snijd het fijn. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze overlangs doormidden. Maal de ingredienten voor de bumbu tot een pasta en fruit dit in hete olie totdat het gaat geuren. Doe de djeruk purut, sereh en laos er bij en fruit dit even mee. Doe er voldoende water bij en kook hierin de ossenstaart gaar. Voeg water toe als het te dik wordt. Serveer met tauge, tempeh, ei, kroepoek en sambal trassi.

Rawon Buntut