Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Omelet Udang Saus Tomat

Omelet met garnalen, champignons en tomatensaus


Ingrediënten:

- 100 gr. garnalen
- 10 champignons
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel margarine

Omelet:

- 4 eieren
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- halve theelepel peper

Saus:

- 3 dl. water
- 5 eetlepels tomatensaus
- 1 eetlepel sambal lampung
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel maizena
- 1 theelepel zout
- halve theelepel peper

Bereiding:

Los de maizena op in een beetje water. Breng voor de saus het water aan de kook en voeg de tomatensaus, sambal lampung, suiker, zout en peper toe. Voeg hierbij de aangelengde maizena en roer het geheel tot je een gebonden saus krijgt. Houd de saus apart.

Hak de knoflook en de sjalotten fijn en snijd de champignons in plakken. Klop de eieren los voor de omelet en voeg sojasaus, suiker, zout en peper toe. Fruit de sjalotten en de knoflook tot het gaat geuren. Voeg de champignons en de garnalen toe en bak het totdat de garnalen van kleur veranderen. Voeg de eieren toe en roer het een paar keer door. Bak de omelet op laag vuur gaar. Leg de omelet op een schaal en serveer het met de saus.

Omelet Udang Saus Tomat