Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Jongkong Kelapa Muda

Gestoomde pakketjes met jonge kokos en Javaanse suiker


Ingrediënten:

- 150 gr. gula djawa
- 100 gr. rijstmeel
- 100 gr. ketanmeel
- 50 gr. maizena
- 6,5 dl. santen
- 1 dl. pandanwater
- halve theelepel zout
- daun pandan
- bananenblad

Vulling:

- 100 gr. kelapa muda
- 50 gr. gula djawa
- kokosroom

Bereiding:

Zeef het rijstmeel, ketanmeel en de maizena. Snijd de kelapa muda in repen en verdeel het bananenblad in stukken. Snijd 150 gr. gula djawa in kleine stukken. Meng dit met het pandanwater en 1,5 dl. santen. Roer het goed door totdat er een glad beslag ontstaat. Breng de rest van de santen aan de kook, giet het meelmengsel er bij en kook het geheel even goed door. Snijd de 50 gr. gula djawa nu ook klein. Neem een stuk bananenblad en leg er een daun pandan op. Leg hierop 2 eetlepels beslag, een paar stukjes gula djawa en daarop weer kelapa muda. Schenk hierop een eetlepel kokosroom en rol het bananenblad op. Maak de uiteinden vast met een cocktailprikker en stoom de pakketjes in 20 min. gaar.

Kue Jongkong Kelapa Muda