Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bumbu Bali Bandeng

Droog gebakken makreel in pittige saus


Ingrediënten:

- 1 kg. makreel
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 1 serehstengel
- 3 daun salam
- 2 lomboks
- 1 schijf djahe
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel asem
- halve theelepel laos
- gula djawa
- olie
- citroensap
- zout

Bereiding:

Maak de vis schoon en snijd het in moten. Bak de moten vis in ruime olie droog. Snijd de knoflook, lomboks en geschilde djahe fijn en maak ze fijner in de vijzel samen met de trassi. Snipper de uien. Verhit olie in de wok en fruit de ui samen met de fijngemaakte kruiden, asem, laos en gula djawa. Voeg een beetje water, citroensap, sereh, daun salam en zout naar smaak toe. Schep dit alles op een matig vuur om en laat het even sudderen. Leg dan de droog gebakken makreel voorzichtig in de saus en laat het ca. 10 min. hierin sudderen.

Bumbu Bali Bandeng