Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Lapis Surabaya

Cake in drie lagen met aardbeienjam

Lapis Surabaya | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- aardbeienjam

Gele laag:

- 10 eidooiers
- 125 gr. zachte boter
- 100 gr. suiker
- 50 gr. bloem
- halve theelepel vanille-essence
- zout

chocolade laag:

- 10 eidooiers
- 125 gr. zachte boter
- 125 gr. suiker
- 35 gr. bloem
- 15 gr. cacaopoeder
- kwart theelepel vanille-essence
- zout

Bereiding:

Verwarm de oven 10 min. voor op 180 graden. Vet de vorm (26 cm. doorsnede) in. Mix, voor de gele laag, de dooiers met de vanille, de suiker en het zout 10 min. met de mixer op de hoogste stand. Zeef de bloem en roer dit voorzichtig door de geklopte dooiers en roer dan de boter er door. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in 35 min. op 180 graden gaar (test even met een satehstokje of hij gaar is). Herhaal dit voor de chocoladelaag, maar zeef dan het cacaopoeder samen met de bloem.

Laat de lagen afkoelen. Snijd de gele laag doormidden. Smeer 1 gele laag in met jam en leg de chocolade laag hier boven op. Besmeer deze weer met jam en leg de andere gele laag hier weer boven op. Van de overgebleven eiwitten bak je bijv. een Lapis Putih Telor (zie recept).

Lapis Surabaya