Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Goreng Ayam dan Udang

Gebakken noedels met kip en garnalen


Ingrediënten:

- Chinese noedels
- 100 gr. kipfilet
- 100 gr. Noorse garnalen
- 1 schijf djahe
- 2 rode lomboks
- 2 tenen knoflook
- 2 lente-uitjes
- gedroogde shiitakes
- 1 blik bambuscheuten
- 1 winterwortel
- arachideolie
- tauge

Marinade:

- 1 ei
- zout
- 1 eetlepel rijstwijn
- 1 eetlepel maizena

Saus:

- 3 dl. kippenbouillon
- 3 eetlepels ketjap
- 1 theelepel suiker

Bereiding:

Snijd de lombok en lente-uien in ringen, pers de knoflook. Rasp de djahe. Snijd de kip in reepjes en doe die in de marinade. Laat een kwartiertje staan. Laat de champignons een half uur in water weken. Het steeltje niet gebruiken en de rest in plakjes snijden. De bambuscheuten afspoelen en zo nodig in reepjes snijden. Doe dit ook met de wortel. Kook de noedels. Doe olie in de wok en bak de kip met de marinade tot die mooi bruin is. Haal het vlees uit de wok. Doe olie in de wok en bak de lombok, de knoflook, champignons en de djahe. Voeg de wortel en de bambu toe en roerbak dit tot de wortel gaar is. Voeg het vlees en de garnalen toe. Roer bouillon, ketjap, suiker door elkaar en giet dit bij het vlees en de groenten. Voeg de tauge en de lente-ui toe. Doe wat olie in een braadpan en bak de noedels. Bind de saus met wat maizena.

Mie Goreng Ayam dan Udang