Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Ayam Banjar

Blokjes kipfilet aan een spies met een pittige ketjapsaus

Sateh Ayam Banjar | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 300 gr. kipfilet
- 1,5 eetlepel ketjap manis
- zout
- olie

Marinade:

- 5 lomboks
- 2 rawits
- 3 tenen knoflook
- 5 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel petis
- zout
- suiker
- water

Bereiding:

Snijd de lomboks, rawits en knoflook fijn en fruit dit even in de olie. Voeg de overige ingrediënten voor de marinade toe en pureer alles tot een gladde saus. Snijd de filets in blokjes. Doe de kip in een schaal en voeg zout, olie en ketjap toe. Laat dit even intrekken. Roer dan de marinade door het vlees en laat een nachtje in de koelkast staan. Rijg de filet aan stokjes en rooster de satehs gaar op de barbecue. Maak de marinade goed warm en serveer dit als saus bij de sateh.

Sateh Ayam Banjar