Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Taoco Dua

Gebakken tahu met petehbonen en bamboescheuten


Ingrediënten:

- 2 rode lomboks
- 2 blokken tahu
- 1 klein blik bambuscheuten
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels taoco
- petehbonen naar smaak
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel water
- half bouillonblokje
- olie
- 2 eetlepels gefruite uitjes

Bereiding:

Snijd de tahu in dikke plakken en week ze 30 min. in zout water. Dep ze droog met keukenpapier en bak ze even in de hete olie tot goudgeel. Laat ze uitlekken en snijd de tahu in dobbelstenen. Pel de knoflook en sla het plat met een groot mes. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Laat de bambuscheuten uitlekken. Fruit in wat hete olie de knoflook, lomboks, bambuscheuten en de petehbonen ca. 2 min. op hoog vuur. Voeg de taoco, de ketjap en het water toe en roer dit goed door. Voeg de tahu toe en voorzichtig omscheppen, enkele min. goed doorbakken. Op smaak maken met bouillonblokje. Strooi er gefruite uitjes over. Maak dit gerecht een dag van te voren. De smaak trekt dan goed in de tahu.

Tahu Taoco Dua