Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Bubur Ayam Ceker

Pap van rijst met bouillon en kippenvoetjes


IngrediŽnten:

- halve kip
- 1 ltr. water
- 1,5 theelepel zout
- 500 gr. kippenvoetjes
- 2 ltr. water
- 250 gr. rauwe rijst
- 2 daun salam
- 1 eetlepel olie

Bumbu:

- 8 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm. kunyit
- 3 kemirienoten
- kwart theelepel ketumbar
- kwart theelepel peper
- halve theelepel nootmuskaat

bouillon:

- 7,5 dl. verkregen bouillon
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels ketjap manis
- 1 lente-ui

Garnering:

- 2 hardgekookte eieren
- selderie naar smaak
- bawang goreng naar smaak
- 4 eetlepels kedelai
- kroepoek
- sambal

Bereiding:

Snipper de sjalotjes, knoflook en kunyit fijn. Rooster de ketumbar, kedelai en kemirienoten apart van elkaar in een droge koekenpan. Maak dan alle ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Snijd de lente-ui fijn. Halveer de gekookte eieren. Snijd de selderie fijn.

Kook de kip in 1 ltr. water en een halve theelepel zout tot de kip gaar is. Haal het dan uit de bouillon, ontbeen de kip en snijd het vlees in kleine stukjes. Bewaar de verkregen bouillon, dit is ca. 7,5 dl. Kook de kippenvoetjes in 2 ltr. water tot ze zacht en gaar zijn, haal de voetjes eruit, houd ze apart en houd ca. 1,5 ltr. bouillon over. Breng deze bouillon aan de kook en voeg de gewassen rijst, 1 theelepel zout en daun salam toe. Blijf dit voortdurend roeren tot je een pap hebt.

Verhit olie in de wok en fruit hier de kruidenpasta in tot de geuren vrijkomen. Voeg de 7,5 dl. bouillon, kippenvoetjes, het zout en ketjap toe. Breng dit aan de kook en roer de lente-ui hier doorheen, haal het van het vuur. Verdeel de pap over schalen of kommen. Leg er een ei en kippenvlees op en garneer met selderie, bawang goreng en kedelai. Giet hier nog wat bouillon over en geef er kroepoek en sambal naar smaak bij.

Bubur Ayam Ceker
Download het recept
Moment geduld!