Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cah Sayur

Gebakken speklapjes met tofu, champignons en tauge

Cah Sayur | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Jan


Ingrediënten:

- 250 gr. speklappen
- 2 dl. water
- 1 blok tahu
- 1 prei
- 100 gr. champignons
- 1 groene paprika
- 200 gr. tauge
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- selderie
- 1 eetlepel ketjap
- 1 bouillontablet
- aromat
- zout
- peper
- olie

Bereiding:

Snijd de tahu in moten en bak deze in olie. De moten zijn gaar als ze gaan opbollen of drijven. Haal ze eruit en snijd ze in blokjes. Snijd de speklapjes in stukjes en fruit deze met de fijngesneden ui en de knoflook. Voeg dan het water, de gesneden prei en de selderie toe. Na 5 min. de champignons, de in blokjes gesneden paprika en het bouillonblokje erin mengen. Laat dit 3 min. koken en voeg dan de blokjes tahu, tauge, ketjap, wat peper en zout naar smaak toe. Laat nog even sudderen, maar laat de tauge niet slap worden.

Cah Sayur