Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Dendeng Manis

Rundvlees gebakken in ketjap

Dendeng Manis | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 3 dl. water
- 1 dl. ketjap manis
- 7 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 schijfje djahe
- 1 daun salam
- 2 theelepels ketumbar
- 1 schijfje gula djawa
- 1 eetlepel asempasta
- zout
- olie

Bereiding:

Snipper de sjalotten en knoflook heel fijn. Maak de uien, knoflook, gula djawa, asem, ketumbar en wat zout naar smaak fijn en plet de djahe lichtjes in de vijzel. Snijd het vlees in kleine stukjes en kook dit in een pan met het water tot het zacht is. Doe de fijngemaakte kruiden samen met de daun salam en djahe bij het vlees in het water. Kook het vervolgens verder tot al het water is verdampt. Verhit de olie in de wok en bak het vlees rondom bruin. Voeg de ketjap toe en bak het vlees mooi bruin van kleur.

Dendeng Manis