Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rujak Sayur Mentah

Salade van groente en tofu met zoete, pittige saus


Ingrediënten:

- halve komkommer
- 100 gr. tauge
- 100 gr. ijsbergsla
- 100 gr. spitskool
- 100 gr. jonge andijvie
- 1 bos radijsjes
- halve tahu
- 1 theelepel trassi
- 4 eetlepels appelstroop
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- sambal naar smaak
- zout
- azijn

Bereiding:

Rooster de trassi in een droge koekenpan tot de geur ervan afkomt. Maak dan de trassi fijn in de vijzel. Snijd de tahu in 3 dikke plakken. Verhit olie in een wok en bak hierin de plakken tahu goudgeel. Laat het uitlekken en afkoelen. Meng de stroop met de basterdsuiker, trassi, sambal, zout en azijn naar smaak en voeg een scheutje water toe zodat je een gladde, niet al te dikke saus hebt. Was alle groenten en snijd ze grof. Snijd ook de gebakken tahu kleiner. Meng de groenten en tahu in een schaal en giet hier de saus overheen.

Rujak Sayur Mentah