Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gurame Asam Manis

Gebakken vis met groenten in een zoet/zuur sausje


Ingrediënten:

- 1 gurame
- 1 limoen
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels maïzena
- olie

Saus:

- 1,5 dl. water
- 1 komkommer
- 1 wortel
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 lente-ui
- 1 rode lombok
- 2 cm. djahe
- 1 eetlepel rijstazijn
- 5 eetlepels tomatenketchup
- 2 theelepels maïzena
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- halve theelepel peper
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Maak de vis goed schoon. Pers de knoflook en de limoen uit. Smeer de vis in met limoensap, knoflook en zout en laat het 10 min. marineren. Spoel de vis af en maak het goed droog. Kerf met een scherp mes in de huid van de vis. Wrijf de vis in met de maïzena, bak het in de olie gaar en laat het uitlekken.

Pers de knoflook voor de saus uit. Snijd de lombok en lente-ui in ringetjes, de ui in dunne ringen, rasp de djahe, ontpit de komkommer en snijd hem in reepjes. Snijd de wortel in luciferdunne repen. Fruit de uiringen en de knoflook in de olie tot het bruin wordt. Voeg de lente-ui, lombok, djahe, komkommer, wortel, tomatenketchup, zout, suiker, peper en azijn toe. Doe het water er bij en breng het aan de kook. Los de maïzena op in een beetje water en bind de saus hiermee. Schenk de saus over de vis en serveer direct.

Gurame Asam Manis