Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Cumi Asin

Gestoofde zoute inktvis in een pittige kokossaus


Ingrediënten:

- 300 gr. tempeh
- 100 gr. daun melinjo
- 50 gr. tauge
- 5 dl. santen
- 4 zoute inktvissen
- 6 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 1 serehstengel
- 1 cm. laos
- 3 eetlepels olie
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Was de zoute inktvissen goed af en snijd ze in ringen. Snijd de tempeh in blokjes. Snijd de sjalotten en de lomboks in ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes en kneus de laos en de sereh. Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie. Voeg de lomboks, laos en sereh toe en bak alles goed door. Voeg de inktvis en de tempeh toe en schep het geheel door. Bak de daun melinjo mee totdat ze zijn geslonken. Schenk de santen er bij en breng het geheel op smaak met zout. Laat het stoven totdat de saus is ingedikt en voeg dan de tauge toe.

Sambal Goreng Cumi Asin