Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Goreng Djawa Tiga

Gebakken rijst met kip op Javaanse wijze


Ingrediënten:

- 500 gr. gekookte rijst
- 250 gr. gaar kippenvlees
- 3 koolbladeren
- 2 lente-uitjes
- 2 eieren
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 1 rode lombok
- 3 rode rawits
- 2 teentjes knoflook
- 4 sjalotten
- 2 kemirienoten
- kwart theelepel peper
- 2 theelepels ebi

Extra:

- bawang goreng
- kroepoek
- 1 komkommer
- 1 rode tomaat
- blaadjes sla

Bereiding:

Snijd het kippenvlees in stukjes of rafel het met twee vorken uit elkaar. Snijd de koolbladeren in stukken en snijd de lente-uitjes in ringen. Week de ebi in heet water tot het zacht is, droog het goed en rooster het in een droge koekenpan. Maal dit met de bumbu tot een pasta en fruit het in de olie tot het begint te geuren. Schuif dit naar de rand van de pan en bak de eieren al roerend gaar. Voeg de rijst met de ketjap, zout en suiker toe en roer alles door elkaar. Voeg de kip, kool en lente-ui toe en bak de rijst al roerend warm. Serveer de nasi op blaadjes sla en bestrooi het met bawang goreng en geef er kroepoek, tomaatplakjes en schijfjes komkommer bij.

Nasi Goreng Djawa Tiga