Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Kentang Ikan Teri

Gefrituurde tahu, tempeh en aardappels met zoute visjes


Ingrediënten:

- 1 blok tempeh
- half blok tahu
- 4 middelgrote aardappels
- 4 rode lomboks
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- handvol ikan teri
- handvol geroosterde pinda's
- 1 theelepel asempasta
- suiker naar smaak
- zout
- olie

Bereiding:

Schil de aardappels en snijd ze net als de tahu en tempeh in blokjes. Frituur de tahu, tempeh en aardappels afzonderlijk van elkaar goudbruin en krokant. Laat het goed uitlekken. Week de ikan teri in lauw water, spoel het af en dep het goed droog. Bak de ikan teri krokant in wat olie en laat het goed uitlekken. Snijd de sjalotten in ringen. Hak de knoflook en de lomboks heel fijn en fruit dit in wat olie tot het begint te geuren. Los de asempasta met de suiker op in een beetje water. Roer dit door het lombokmengsel en kook de saus goed in. Schep de aardappels, tahu, tempeh, pinda's en ikan teri door de saus en dien het gerecht direct op.

Sambal Goreng Kentang Ikan Teri