Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Chiffon Coklat

Zeer luchtige chocoladecake

Kue Chiffon Coklat | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 130 gr. zelfrijzend bakmeel
- 120 gr. heet water
- 80 gr. witte basterdsuiker
- 60 gr. suiker
- 60 gr. olie
- 30 gr. cacaopoeder
- 4 eieren
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel vanillepoeder
- halve theelepel bakpoeder
- halve theelepel baking soda
- halve theelepel creme of tartar

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Los het cacaopoeder op in het hete water, roer het door en laat het afkoelen. Splits de eieren. Klop de dooiers met de basterdsuiker tot het wit en romig is en mix de olie erdoor. Roer het opgeloste cacaopoeder door het dooiermengsel. Zeef het meel met het bakpoeder, vanillepoeder, zout en baking soda en roer dit goed door het mengsel. Zorg ervoor dat de bloem goed is opgenomen.

Mix in een vetvrije schaal de eiwitten met de creme of tartar stijf. Mix beetje bij beetje de suiker door de eiwitten tot er stevige pieken ontstaan. Spatel de eiwitten voorzichtig door het cacaobeslag. Schenk het beslag in een chiffonvorm en bak de cake in 40 min. gaar. Test met een satehstokje of het gaar is. Haal de cake uit de oven en laat het ondersteboven afkoelen.

Kue Chiffon Coklat