Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Bandung

Garnalen met petehbonen in kokosmelk


Ingrediënten:

- 2,5 dl. bouillon
- 300 gr. gepelde garnalen
- 25 gr. santen
- 2 sjalotten
- 5 petehbonen
- 1 lombok
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm. djahe
- 3 cm. laos
- 1 eetlepel olie
- 1 serehstengel
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels tomatenpuree

Bereiding:

Snijd de sjalotjes, petehbonen, lombok en knoflook fijn. Schil de djahe en laos, stamp ze iets plat in de vijzel en kneus de serehstengel lichtjes. Verhit de olie in de wok en fruit de sjalotjes. Voeg dan de knoflook, laos, djahe en sereh toe en laat dit mee fruiten. Voeg vervolgens de peteh en de lombok toe. Schep alles een paar keer om en voeg er de ketjap en tomatenpuree aan toe. Doe er vervolgens de bouillon en garnalen in en breng het geheel aan de kook. Haal nu de pan van het vuur en los de santen al roerende hierin op.

Udang Bandung