Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Buntut Sapi

Kruidige ossenstaartsoep


Ingrediënten:

- 1 kg. ossenstaart
- 300 gr. wortels
- 250 gr. aardappelen
- 1,5 ltr. water
- 3 stengels selderij
- 10 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- zout
- olie

Bumbu:

- 2 teentjes knoflook
- 4 cm. djahe
- 5 kruidnagels
- 1 hele nootmuskaat
- 1 theelepel peper
- zout

Extra:

- 2 tomaten
- 1 lente-ui
- 1 limoen
- selderie
- groene rawits
- gebakken emping
- ketjap manis
- acar ketimun
- bawang goreng

Bereiding:

Snijd de wortels in wat dikkere schijven en snijd de selderij in plakjes. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Doe het water in een soeppan en breng het aan de kook. Voeg de ossenstaart, het zout, de ongepelde sjalotten en ongepelde knoflook toe en breng het opnieuw aan de kook. Kook de ossenstaart op zacht vuur gaar. Haal de knoflook en de sjalotten uit de bouillon, pel ze en doe ze terug in de bouillon.

Rasp, voor de bumbu, de nootmuskaat, djahe en knoflook. Verhit wat olie en fruit de bumbu samen met de selderij, wortel en aardappel tot het begint te geuren. Blus dit af met wat vleesbouillon en kook de groente gaar. Voeg dit toe aan de soep en warm alles goed door.

Snijd de rawits in ringetjes en snijd de selderie en de lente-ui klein. Snijd de tomaten in plakken en de limoen in parten. Verdeel de soep over kommen. Leg er een schijf tomaat bij, bestrooi het met selderie, lente-ui, bawang goreng, rawit en geef er limoenparten bij. Serveer de acar, ketjap en emping er apart bij.

Sop Buntut Sapi