Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Gurame Goreng Saus Asam Manis

Gebakken gurame met een zoet-zure saus


IngrediŽnten:

- 500 gr. gurame
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel bloem
- maizena
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- olie

Bumbu:

- 1 schijfje djahe
- 2 teentjes knoflook
- zout naar smaak

Saus:

- 3 dl. bouillon
- 1 wortel
- 1 lente-ui
- 3 eetlepels tomatensaus
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 1 eetlepel margarine
- 1 theelepel azijn

Bereiding:

Rasp de knoflook en wrijf de vis met de knoflook, peper en zout in en laat dat even intrekken. Los de bloem op in wat water en haal de vis door dit bloempapje. Bak de vis in een wok in hete olie mooi bruin en gaar, laat het goed uitlekken.

Snijd voor de saus de wortel in dunne reepjes en de lente-ui in dunne ringen. Rasp de knoflook en djahe en fruit dit met wat zout in de margarine tot het gaat geuren. Voeg de tomatensaus, bouillon, azijn en suiker toe en breng dit aan de kook. Voeg de wortel en de lente-ui toe en stoof het beetgaar. Maak de maizena aan met een beetje water en bind hiermee de saus. Breng het geheel op smaak met peper, zout, suiker en azijn. Leg de vis op een schaal en schenk de saus over de vis.

Gurame Goreng Saus Asam Manis
Download het recept
Moment geduld!